Tuesday, 18 July 2017

Request Zinger Double Down Dekat KFC

Sekarang dah heboh pasal Zinger Double Down kan? Ramai jugak yang jatuh hati sampai lupa sebentar dekat Ayam Goreng McD. Actually ramai jugak yang tak perasan ZDD ni pernah wujud zaman 2012 dulu.

Masa tu jadi cashier KFC so hari-hari tapau ZDD balik rumah lepas kerja. Memang bahagia sangat hari-hari makan ZDD sampai badan berat 54kg naik sampai 60kg. Huhu I cried. T.T

Masa tu kerja jadi cashier sebulan je pun. Zahabedah naik kemain banyak lepastu sekarang mana reti turun balik dah. Sedih kan? I know. Yang buat lagi bahagia sebab masa tu ada Krushers sekali. Angkat tangan kalau ingat. Both products are the best combinations ever existed at KFC. Tapi tu lah, dulu-dulu dah habis bro.

Disebabkan rindu dengan ZDD & Krushers lepastu ramai pulak yang mengemis di Twitter so try la mengemis jugak dengan KFC. Mana lah tahu berjaya macam Akim haritu kan, rezeki kan mana nak nampak.

Masa tu beratus jugak yang RT tapi yang menyedihkan KFC langsung tak pandang. Paling sebal sekali, ada yang tweet 'Hahahhaa KFC tak reply pun' T.T

Tak sangka lepas berbulan, dapat jugak reply dari KFC and yang paling best sekali siap letak video ZDD lagi. Tapi ZDD je lah yang buat comeback itu pun limited time je. Krushers batang hidung pun tak nampak. Sedih sikit tapi okay lah ada ZDD. Terubat lah sikit rindu lepas bertahun tunggu.


Sekian lamaaaaaa berpisah, akhirnya bertemuuuuuuu. Memendam rasa, memendam rinduuuuu.



Ramai yang puji sedap. Heh, biasa lah antara salah satu product power KFC kot. Enjoy lah while it last. Thanks KFC for the comeback. Still waiting for Krushers baby.

Friday, 14 July 2017

mini stationery giveaway by mirzasyazwina

klik banner untuk join :)
Bila tengok hadiah terus kucar-kacir nak join sebab cantik2. Syarat nak join pun simple je. 

Nom Nom Nom : Nasi Bukit

Semalam nampak post viral Nasi Bukit Padang Jawa. Disebabkan area Shah Alam jugak & by recommendation orang, so we go lah try mana tahu boleh jadi port best. Masuk je Seksyen 24 semalam, angin dah start kuat. Hujan pun dah start turun. Dalam hati masa tu risau je kena makan dalam hujan. Tapi proceed je lah sebab lagi 600 meter je nak sampai.


Sampai je sana, nak cari parking memang boleh menangis sebab jalan sempit satu hal, gelap satu hal. & nasib je kitorang ternampak signboard kedai Nasi Bukit ni sebab signboard kecik je. Nasib kitorang baik malam tadi, dapat la parking dekat jugak dengan kedai makan ni.

Signboard kecik, bila malam memang out terus.
Sampai je kedai, memang sedih tengok kedai penuh gila. Kerusi meja tak banyak. Dekat kaunter pun ramai yang beratur order. But I guess sebab tempat dah viral memang sesak sikit lah. Tak pe lah, tunggu lah kejap. Nak balik pun dah tak mampu sebab dah start hujan.

Tengok dekat tepi kedai ada satu meja panjang ada family duduk tapi boleh la kot kitorang 3 tumpang sekali meja tu. Plus diorang pun dah nak habis makan. Family tu bagi je kitorang share tapi lepas dah duduk baru tahu kenapa takde yang usha spot tu. Rupanya sebelah kolam ikan daaa... Sekali angin bertiup, sekali tu jugak la hidung bau busuk ikan daaaa.... Apa punya turrr

Nasib sebab hujan lebat je, kalau tak dah blah pergi KFC pekena Zinger Double Down. T.T

5 minit tunggu, 10 minit, 15 minit pun takde orang ambik order lagi. Sudahnya kitorang pergi dekat kaunter order. Itupun mana tahu menu apa sebab menu dia takde pun letak dekat kaunter ke meja ke. Yang ada banner lama tu pun takde harga. Macam dalam post viral tu ada. Tapi dia dah bagitau awal-awal kalau nak yang goreng memang zahabedah lama sebab ramai betul orang.


So takpe lah, kitorang order Nasi Ayam Penyet since yang tu memang dah siap. Order air pulak. Gelas memang besar tapi harga besar jugak lah. Huhu

5 minit tunggu, hujan makin lebat. Angin kuat tu tak payah cakap lah. Tabah je kitorang duduk sebelah kolam ikan tu. Dengan sejuknya. Air bertakung dekat lantai tu tak payah cakap lah. Meja pun kotor. Time cenggini la boleh lupa bawak tisu sendiri. Meja dah bertakung air satu hal, air menitik dari bumbung satu hal, air mengalir dekat bawah satu hal, air yang pelayan bawak gelojoh letak atas meja sampai tertumpah pun satu hal jugak. Memang tebal betul kesabaran semalam. 

Again, nasib hujan. Kalau tak, memang dah blah dari situ. 

10 minit tunggu pun tak sampai lagi NAP sedangkan benda dah siap tinggal nak hidang je. Tengok dekat kaunter pun takde. Tengah pandang kaunter, akak yang ambil terpandang kitorang, kitorang pun terpandang dia. Dia sengih 'Eh lupa nak buat' 

Ye kak, lupa kak. Lupa T.T

Nasib hujan kak, kalau tak kitorang dah blah dah.

Masa tengah tunggu & usha keletah geng bapok cun meletops tapi Sajat lagi cantik, tetiba diorang terkejut sebab ada pakcik ni jatuh. Kerusi dia patah rupanya. Kesian dia. Sakit tu terhentak. Dah lah lantai basah. Kalau balik nanti dia yang drive, memang perit lah. 

Lepas 15 minit tambahan tunggu, sampai la jugak NAP Nasi Bukit ni. Tapi takde benda pun yang best. Hambar je. Nasi je lah menggunung. Tapi sambal dia bagi sikit. Fyi, its not sambal, its masak sos. Nokharom manis. Loya tekak makan. Macam makan nasi putih, ayam, kobis mentah, timun, sos & bawang. Oh ya, tomato lembik. 

Masa makan tu terselit ikan keli entah dari mana. Rasa la sikit kot sedap. Ya tuhannnn pahit kemain. Hangus wei. Bertabahlah siapa yang order Lele Penyet. I can't even imagine their feeling eating it. 

Datang dari jauh jugak la untuk makan NAP macam tu. Sangat tak berbaloi. 

Dekat Kg Melayu Subang pun ada. Jauh lagi sedap dari NB ni. 

Brader depan kitorang makan nasi goreng daging rasanya. Nasi je lah membukit. Kawan dia selalu makan dekat kedai ni. Kitorang tanya dia apa yang special dekat kedai ni. Dia kata takde benda pun. Nasi goreng kicap biasa je cuma nasi dia banyak. Tu je. 

Bad luck betul kitorang malam tadi. 

Untuk orang yang suka makan NASI membukit macam bela saka 10 ekor, maybe ni tempat pilihan dia la sebab for me masakan dia tak sedap mana pun. Average je. Nasi dia je yang banyak, lauk sama je. 

Since dah viral ni, I bet service pun hambar sebab ramai kan yang datang. Pekerja pun sikit je. Tempat makan dia pun tak besar mana. Nak parking susah, cleanliness out. Maybe sebab semalam hujan lebat tapi sampah yang ikut air mengalir dekat lantai tu pun boleh tahan jugak. Hewhewhew


Nampak tak signboard Nasi Bukit yang kuning hujung sana? Macam tu la dari tepi jalan. Useless. Cawan atas meja kitorang tu entah dari zaman bila berkerak sampai kitorang balik. And keluasan kedai ni sama macam dalam gambar sebab belakang kitorang dapur & kaunter buat air. It's too crowded. My bet, this place wasn't ready to viral yet tapi entah malaun mana said it have to go far beyond it is should be.

Masa bayar dekat kaunter, cashier tu muka bahagia betul pegang duit. Paling sedihnya dia takde pun cakap terima kasih datang ke, sorry service tak bagus, sorry tunggu lama ke. Takde pun. Dia senyum je lah acah dia manusia handsome seantero Malaya. How pathetic.

I rate this viral place 0.5/10. I definitely takkan pergi sana dah. My first and last.