Tuesday, 18 July 2017

Request Zinger Double Down Dekat KFC

Sekarang dah heboh pasal Zinger Double Down kan? Ramai jugak yang jatuh hati sampai lupa sebentar dekat Ayam Goreng McD. Actually ramai jugak yang tak perasan ZDD ni pernah wujud zaman 2012 dulu.

Masa tu jadi cashier KFC so hari-hari tapau ZDD balik rumah lepas kerja. Memang bahagia sangat hari-hari makan ZDD sampai badan berat 54kg naik sampai 60kg. Huhu I cried. T.T

Masa tu kerja jadi cashier sebulan je pun. Zahabedah naik kemain banyak lepastu sekarang mana reti turun balik dah. Sedih kan? I know. Yang buat lagi bahagia sebab masa tu ada Krushers sekali. Angkat tangan kalau ingat. Both products are the best combinations ever existed at KFC. Tapi tu lah, dulu-dulu dah habis bro.

Disebabkan rindu dengan ZDD & Krushers lepastu ramai pulak yang mengemis di Twitter so try la mengemis jugak dengan KFC. Mana lah tahu berjaya macam Akim haritu kan, rezeki kan mana nak nampak.

Masa tu beratus jugak yang RT tapi yang menyedihkan KFC langsung tak pandang. Paling sebal sekali, ada yang tweet 'Hahahhaa KFC tak reply pun' T.T

Tak sangka lepas berbulan, dapat jugak reply dari KFC and yang paling best sekali siap letak video ZDD lagi. Tapi ZDD je lah yang buat comeback itu pun limited time je. Krushers batang hidung pun tak nampak. Sedih sikit tapi okay lah ada ZDD. Terubat lah sikit rindu lepas bertahun tunggu.


Sekian lamaaaaaa berpisah, akhirnya bertemuuuuuuu. Memendam rasa, memendam rinduuuuu.



Ramai yang puji sedap. Heh, biasa lah antara salah satu product power KFC kot. Enjoy lah while it last. Thanks KFC for the comeback. Still waiting for Krushers baby.

Friday, 14 July 2017

mini stationery giveaway by mirzasyazwina

klik banner untuk join :)
Bila tengok hadiah terus kucar-kacir nak join sebab cantik2. Syarat nak join pun simple je. 

Nom Nom Nom : Nasi Bukit

Semalam nampak post viral Nasi Bukit Padang Jawa. Disebabkan area Shah Alam jugak & by recommendation orang, so we go lah try mana tahu boleh jadi port best. Masuk je Seksyen 24 semalam, angin dah start kuat. Hujan pun dah start turun. Dalam hati masa tu risau je kena makan dalam hujan. Tapi proceed je lah sebab lagi 600 meter je nak sampai.


Sampai je sana, nak cari parking memang boleh menangis sebab jalan sempit satu hal, gelap satu hal. & nasib je kitorang ternampak signboard kedai Nasi Bukit ni sebab signboard kecik je. Nasib kitorang baik malam tadi, dapat la parking dekat jugak dengan kedai makan ni.

Signboard kecik, bila malam memang out terus.
Sampai je kedai, memang sedih tengok kedai penuh gila. Kerusi meja tak banyak. Dekat kaunter pun ramai yang beratur order. But I guess sebab tempat dah viral memang sesak sikit lah. Tak pe lah, tunggu lah kejap. Nak balik pun dah tak mampu sebab dah start hujan.

Tengok dekat tepi kedai ada satu meja panjang ada family duduk tapi boleh la kot kitorang 3 tumpang sekali meja tu. Plus diorang pun dah nak habis makan. Family tu bagi je kitorang share tapi lepas dah duduk baru tahu kenapa takde yang usha spot tu. Rupanya sebelah kolam ikan daaa... Sekali angin bertiup, sekali tu jugak la hidung bau busuk ikan daaaa.... Apa punya turrr

Nasib sebab hujan lebat je, kalau tak dah blah pergi KFC pekena Zinger Double Down. T.T

5 minit tunggu, 10 minit, 15 minit pun takde orang ambik order lagi. Sudahnya kitorang pergi dekat kaunter order. Itupun mana tahu menu apa sebab menu dia takde pun letak dekat kaunter ke meja ke. Yang ada banner lama tu pun takde harga. Macam dalam post viral tu ada. Tapi dia dah bagitau awal-awal kalau nak yang goreng memang zahabedah lama sebab ramai betul orang.


So takpe lah, kitorang order Nasi Ayam Penyet since yang tu memang dah siap. Order air pulak. Gelas memang besar tapi harga besar jugak lah. Huhu

5 minit tunggu, hujan makin lebat. Angin kuat tu tak payah cakap lah. Tabah je kitorang duduk sebelah kolam ikan tu. Dengan sejuknya. Air bertakung dekat lantai tu tak payah cakap lah. Meja pun kotor. Time cenggini la boleh lupa bawak tisu sendiri. Meja dah bertakung air satu hal, air menitik dari bumbung satu hal, air mengalir dekat bawah satu hal, air yang pelayan bawak gelojoh letak atas meja sampai tertumpah pun satu hal jugak. Memang tebal betul kesabaran semalam. 

Again, nasib hujan. Kalau tak, memang dah blah dari situ. 

10 minit tunggu pun tak sampai lagi NAP sedangkan benda dah siap tinggal nak hidang je. Tengok dekat kaunter pun takde. Tengah pandang kaunter, akak yang ambil terpandang kitorang, kitorang pun terpandang dia. Dia sengih 'Eh lupa nak buat' 

Ye kak, lupa kak. Lupa T.T

Nasib hujan kak, kalau tak kitorang dah blah dah.

Masa tengah tunggu & usha keletah geng bapok cun meletops tapi Sajat lagi cantik, tetiba diorang terkejut sebab ada pakcik ni jatuh. Kerusi dia patah rupanya. Kesian dia. Sakit tu terhentak. Dah lah lantai basah. Kalau balik nanti dia yang drive, memang perit lah. 

Lepas 15 minit tambahan tunggu, sampai la jugak NAP Nasi Bukit ni. Tapi takde benda pun yang best. Hambar je. Nasi je lah menggunung. Tapi sambal dia bagi sikit. Fyi, its not sambal, its masak sos. Nokharom manis. Loya tekak makan. Macam makan nasi putih, ayam, kobis mentah, timun, sos & bawang. Oh ya, tomato lembik. 

Masa makan tu terselit ikan keli entah dari mana. Rasa la sikit kot sedap. Ya tuhannnn pahit kemain. Hangus wei. Bertabahlah siapa yang order Lele Penyet. I can't even imagine their feeling eating it. 

Datang dari jauh jugak la untuk makan NAP macam tu. Sangat tak berbaloi. 

Dekat Kg Melayu Subang pun ada. Jauh lagi sedap dari NB ni. 

Brader depan kitorang makan nasi goreng daging rasanya. Nasi je lah membukit. Kawan dia selalu makan dekat kedai ni. Kitorang tanya dia apa yang special dekat kedai ni. Dia kata takde benda pun. Nasi goreng kicap biasa je cuma nasi dia banyak. Tu je. 

Bad luck betul kitorang malam tadi. 

Untuk orang yang suka makan NASI membukit macam bela saka 10 ekor, maybe ni tempat pilihan dia la sebab for me masakan dia tak sedap mana pun. Average je. Nasi dia je yang banyak, lauk sama je. 

Since dah viral ni, I bet service pun hambar sebab ramai kan yang datang. Pekerja pun sikit je. Tempat makan dia pun tak besar mana. Nak parking susah, cleanliness out. Maybe sebab semalam hujan lebat tapi sampah yang ikut air mengalir dekat lantai tu pun boleh tahan jugak. Hewhewhew


Nampak tak signboard Nasi Bukit yang kuning hujung sana? Macam tu la dari tepi jalan. Useless. Cawan atas meja kitorang tu entah dari zaman bila berkerak sampai kitorang balik. And keluasan kedai ni sama macam dalam gambar sebab belakang kitorang dapur & kaunter buat air. It's too crowded. My bet, this place wasn't ready to viral yet tapi entah malaun mana said it have to go far beyond it is should be.

Masa bayar dekat kaunter, cashier tu muka bahagia betul pegang duit. Paling sedihnya dia takde pun cakap terima kasih datang ke, sorry service tak bagus, sorry tunggu lama ke. Takde pun. Dia senyum je lah acah dia manusia handsome seantero Malaya. How pathetic.

I rate this viral place 0.5/10. I definitely takkan pergi sana dah. My first and last.  

Tuesday, 11 July 2017

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

klik banner untuk join :)


Saya Nak Duit Raya By Opzzpinky


SYARAT PENYERTAAN :- 

1. Buat satu entri yang bertajuk "Saya Nak Duit Raya by Opzzpinky" 
2. Copy banner yang cute diatas dan pastekan dalam entri korang. 
3. Linkkan ke entry ini. 
4. Done !! hantar link korang dekat komen di entry ini


25 PEMENANG AKAN MENDAPAT DUIT RAYA 

Mek Zumbie's July PREOWNED Giveaway!



Blogwalking dekat blog Jom Bercontest tadi ternampak contest Mek Zumbie. Terus join sebab syarat dia bagi mudah je & bila usha hadiah yang dia senaraikan, sis Iolls nak handbag hitam tu pleaseeeeee. Handbag tu nampak cantik sangat nak pulak kalau Iolls yang baru beli wedges warna hitam, matching sangat tau dengan handbag tu sis.

Kalau tak dapat handbag tu, nak headphone Sony tu. Nanti dengar lagu boleh headbanging sekali. Allahu walaupun over tapi itulah realiti.

Kalau tak dapat jugak yang tu, sis bagi la shawl tu haaaa. Relung dekat shawl hanger tu ada banyak lagi kosong. Warna yang sis ada tu pun saya belum ada lagi. ;)

Okay, so for those yang nak join, klik je gambar macam biasa & contest ni tamat 27 Julai ni. Sempat lagi kalau korang nak bodek sis ni bagi hadiah-hadiah dia. Hihi. Kbai.

Cabaran 25 Hari Blogging #5 : Apa Dalam Bag Saya



My bag unlike most people pergi bekerja guna handbag je sebab PC ada dekat office. Mine, kena angkut lappy sendiri pergi office. Company ada provide lappy tapi rimas lah sebab banyak yang takde plus, dalam tu guna Windows 8 so guna sendiri punya je senang. So bagpack is my choice. Tapi barang yang sama jugak ada dalam handbag pun. Perempuan punya barang.


Barang wajib ada dalam bag :

1) Compact Powder. Supposedly ada dua tapi entah yang basic tu dekat mana. Yang dalam gambar tu baru je beli since L'oreal ada buat promotion 50% off. So grab la satu - True Match Genius 4 in 1. Pakai yang ni je senang sebab dalam tu ada primer, foundation, concealer dengan powder. 

2) Lipstick/Lipbalm - Ada 8 batang semuanya. Sekarang Guardian tengah buat sale rasa macam nak cukupkan 10 batang je. And mostly mine are from In2it. Tak melekit & tak kering. Warna pun cantik. 

3) V-Face Duo Stick. Dulu suka pakai ni tapi sejak dah malas nak main makeup ni, dah jarang guna. Stick ni best sebab ada dua benda, concealer & contour.

4) Mascara. Benda ni wajib ada. & yang ni pun dari In2it jugak. Best pakai sebab bulu mata jadi panjang tapi nak buang ya allah seksanyaaaa. Nak try cari yang lain. Hint = Guardian sale 50% off.

5) Magic BB Cream from Silkygirl. I love this one. Light je dekat muka. 

6) Foundation dari Maybelline. Ni bila rajin & period je pakai. 

7) Eyeshadow 4 colours. Tapi kadang eyeshadow ni iolls ambik yang warna pink tu buat jadi blusher. Malas nak beli palette blusher hewhewhew

8) Highlighter. Yang ni pun bila rajin & period.

9) 2-color Eyebrow kit. Dulu suka pakai warna hitam tapi kadang-kadang jadi Shin Chan so kawan ajar guna warna dark brown. The result is okay sikit lah. Hewhewhew

10) Lip & Eyebrow Lifter. Yang ni baru je beli haritu. Best pakai dekat kening. Dekat bibir tak nampak sangat. Brand Catrice.

11) Segala jenis berus yang terlibat.

12) Blender & sabun dia.

13) Pad/Pantyliner. WAJIB ADA for every girls & Sajat. I prefer Libresse/Laurier.

14) Pengetip kuku. Disebabkan kuku agak keras, guna pengetip kuku yang kecik boleh terpelanting, so guna yang gedabak punya. Tapi yang kecik tu saja letak sebab senang nak potong benang tudung yang terkeluar.

15) Makeup Remover & face cotton. I love this one from Garnier. Nanti nak beli yang warna pink sebab haritu beli warna biru ni saja je nak try. Tak sangka pulak jatuh cinta. Murah pun murah. Love it!

16) Pelentik bulu mata. Ni ofcourse lah kena ada kalau nak pakai mascara.

17) Spec. Sejak rabun meningkat ni, memang susah nak berpisah. Kalau boleh all the time nak pakai. Nak try lens tapi ngeri lah pulak.

18) Pen. I prefer pen hitam senang nak sign any form.

19) Purse. Of course lah kan. Tapi pernah je tak bawak. Dasar orang tua nyanyuk T.T

20) Phone.

21) Face tissue. Ni wajib ada jugak sebab kitorang best-buddy.

22) Kunci rumah/kereta. Both keys letak sekali je senang. Kalau ditimpa musibah, hambek dua2 sekali kena. Tapi mintak simpang lah. Allahuuuuu

23) Brooch/Pin. Apa la erti hidup kalau takde benda ni.

24) Minyak angin. Selalunya guna minyak angin Yuyee Cap Limau tu sebab bau baby & panas. Tapi sekarang ni replace dengan Losyen Sejuk Secret Correa. Sapu banyak pun tak rasa panas dekat kulit. Rasa panas tu dekat dalam so rasa lega sangat. Nak2 pulak kalau tengah senggugut & busy dengan kerja. Dah tak risau dah sejak ada SC ni. Supposedly beli untuk nak buang lemak tapi malas beno nak sapu. Guna untuk buang angin dekat perut sebelum gastrik menyerang & period je. Kalau nak try, contact lah Aten ten ten sebab dia tabah orangnya. *cun tak promote ;)*


Okay dah settle hutang hari ke5. Korang pun boleh sembang apa yang ada dalam bag tu. Ada orang handbag kecik cenonet je. I wonder what's inside there. Tapi selalunya bag orang perempuan dia jadi cenggini haaa.....

Image result for anatomi handbag wanita

Monday, 10 July 2017

Request Lagu Warkah Untukmu Dari Akim

Korang mesti selalu je dengar lagu Warkah Untukmu yang Ara AF nyanyi tu kan? And most of you guys already know penulis lirik lagu tu ialah Akim AF ataupun nama pena dia, Hang Nadim.

April lepas ada video Akim nyanyi sikit lagu tu dekat laman rumah dia tapi pendek je sebab dia malu nak nyanyi. So, Iolls saja je try nasib berapa RT Akim nak supaya dia cover the whole song. 


Tak sangka pulak Akim reply. Tak expect dia reply pun tapi jumlah RT yang dia nak tu amboi sangat. Give up lagi sekali sebab memang takde orang nak layan pun hahahaha


Lepastu tutup Twitter pergi lipat baju sambil dengar radio tiba-tiba dapat mesej dari kawan suruh check Twitter sekarang. Masa tu dah buang dah part Akim tu sebab dah give up khen. So pergi on balik Twitter dengan hati yang biasa je. Tak kucar-kacir pun.



Ni ambil dari youtube je ni sebab line slow nak upload video ori pun tak mampu. Lagipun dah bersepah yang upload siap letak watermark lagi. Amboi sangat. 

Bila bukak terus dapat video dari Akim. Mehhhhhhhhh apa lagi happy teruk la cerita dia. Terus download. Kemain bahagia tidur malam tu. And personally, sekarang ni dengar version Akim je sebab version Akim lagi sedap. Sorry Ara huhu

Tapi esoknya video tu dah viral lepastu upload sana sini without credit.





Tapi ada la jugak a few yang whatsapp mintak personally. But its okay lah kepada yang post tu. Dunia internet kan, what do you expect sangat pun. Bak kata yang tersayang, yang penting you're the one whom got it at the first place so just ignore all these people.

Resipi : Ayam Masak Asam Pedas

Dulu kagum betul dengan member pandai masak asam pedas tapi tak pernah nak try buat sendiri sebab ingatkan asam pedas ni susah sangat nak masak tapi bila dah masak sendiri baru tahu step mudah sangat-sangat.

Tapi yang ni saja try masak ayam je dulu sebab ayam je yang bersepah dalam peti ais. Tapi try pun, kemain buat servings untuk 4-5 orang makan sebab bawak asam pedas ni hidang dekat tempat berbuka.

So bahan yang diperlukan agak banyak jugak lah :

- setengah ekor ayam dipotong kecil
- 1 batang serai
- daun kesum
- sekuntum bunga kantan
- air asam jawa
- air masak
- garam
- minyak
- bendi

*Bahan untuk dikisar
- 40 tangkai cili kering *adjust sendiri ikut tekak*
-7 ulas bawang merah
-5 ulas bawang putih
-1 inci kunyit
-1 inci halia
-Sebesar saiz ibu jari belacan

Dah settle prepare bahan, dah boleh dah start masak.

1) Kisar semua bahan *
2) Panaskan minyak dengan bahan yang dikisar tadi dengan batang serai. Goreng sampai garing.
3) Masukkan ayam, bunga kantan dengan daun kesum. Gaul semua dalam kuali tu sampai puas hati.


4) Dah settle gaul, masukkan air asam jawa, garam, gula dengan lada hitam sebagai perasa. Kalau lupa buat yang ni mereput la memasing makan hambar rasa. Gaul sampai kau puas hati. 
5) Tambah air sikit ikut taste memasing. 
6) Masukkan bendi lepastu tunggu ayam dengan bendi masak.



Andddd we're done! 
Dah settle masak dapat lah satu bekas besar makan ramai-ramai masa buka puasa. 


Lepastu tak habis, tapi takpe kita lek2 je reheat makan untuk sahur disamping tambah menu lain supaya lidah tak bosan.

Lepasni nak try buat guna ikan kembung dengan ikan pari pulak. Yeayyy dah boleh cross list resipi.

Wednesday, 5 July 2017

Cabaran 25 Hari Blogging #4 : Tips Kemas Rumah



Untuk hari keempat ni, jatuh pulak hari Rabu which means #WordlessWednesday.

I memang jarang kemas rumah. Seminggu sekali kalau rajin. So tips kemas rumah yang boleh dikongsi bersama ialah, JANGAN SEPAHKAN RUMAH.

Okay dah. Kena dengan tema #WordlessWednesday kan? ;)

Tuesday, 4 July 2017

I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2

klik banner untuk join :)

nak join, syaratnya mudah saja :-

1/ follow blog mrs pip (wajib)

2/ follow Google+ mrs pip (wajib)

3/ follow twitter @mrspip18 (pilihan, nak follow boleh, tak nak follow pun it's ok)

4/ buat entry bertajuk I AM BLOGLISTED BY MRS PIP #2

5/ letak gambar banner kat atas dalam entry post korang dan backlink ke entry post ini

6/ tinggalkan url entry post korang kat ruang komen di bawah

7/ segmen ini berlangsung bermula 3 Julai sehingga 20 Julai 2017 @ 2 petang, dan senarai penyertaan akan diumukan pada 22 Julai 2017, insya allah . 

8/ sekiranya melebihi 40 penyertaan, 2 pemenang dipilih secara rawak untuk menerima hadiah misteri daripada mrs pip, dan kali ini 2 pemenang yang terpilih secara automatik akan masuk senarai bloglist mrs pip.

GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS

Selamat berpuasa untuk semua pembaca myafarisha.com yang disayangi. Sempena Ramadhan dan Syawal yang sememangnya dekat sangat dengan kita, Mya dengan usahasama rakan-rakan AFB (Auto Feed Blog) membawakan Giveaway Raya, istimewa untuk anda. Ada RM 240 untuk awak cuba rebut dan menang. Syarat-syarat pun mudah sahaja. Tak mahu borak panjang, kita usha syarat dan hadiah kat bawah.


Syarat :
↳ Malaysian Blogger
↳ Follow Instagram kami : Mya | Ain | PapaG | KG | Unni | Farah
↳ Follow / Add FB kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow Google+ kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Follow blog kami : Mya | Ain | PapaGKG | Unni | Farah
↳ Buat satu entri bertajuk : GIVEAWAY RAYA BY MYA & FRIENDS
↳ Copy and Paste code di bawah dalam HTML and Publish.

↳ Tinggalkan link entri dalam bahagian komen
↳ Selesai

*kalau awak tak ada Instagram atau FB, please do mention it dalam entry*

Hadiah :
💕 Tempat pertama : RM 100
💕 Tempat kedua : RM 70
💕 Tempat ketiga : RM 50
💕 Tempat keempat : RM 20

So, jangan tunggu lama-lama. Bermula hari ni sehingga 19 Jun nanti.
Cepat-cepat join sekarang. Klik je banner kat atas tu. Muah cikitt.

AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS"


Assalamualaikum,
Hari ni (3/7/2017) Faye nak buat Giveaway untuk followers Faye!! Huhuhuhu kita pulak yang terlebih teruja 😝

Okay, Faye jemput semua blogger Malaysia join yaaa :)

SERAMAI 32 PEMENANG DICARI!!!
Syarat²
1- Ikot semua syarat dibawah 👇
Follow blog
Faye's | Kasih Juju | Syuha Zlkfl | Babyshambles | Young Blood | Elsaalicious | Cerita cinta surirumah | Abam Kie | Starlavenderluna | HELLO AIMAN | SehijauBlogRA

Like FB
FWS blog | Kasih jj | Medina Desire Detox Tea | Starlavenderluna | Sehijau Blog RA

Follow Google+
Mustaza Razali | Mrs Pip | Abam Kie | Shikin Razali |

Follow Instagram
@Blog_fws | @HelmiJulia | @syuhadazlkfl | @detoxteamedinadesire1 | @shaaireen_ | @mrspip18 | @abamkie | @aimanabdullah | @ra.shoppe | @Farhwhdh

Klik Nuffnang
Syuha zlkfl | Young Blood

Klik Iklan  *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING*
SATU | DUA | TIGA

2- Buat satu Entry bertajuk "AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS"
3- Letak Banner diatas dan backlinkkan ke entry ini
4- Tag dua orang rakan anda {pastikan mereka tahu}
5- Komen link entry anda!

Senarai peserta
AKAN DIUPDATE kemudian :)



p/s : Dua orang kawan yang ditag : Syed & Sis Hawa

Cabaran 25 Hari Blogging #3 : Tempat Makan Best



*Baru teringat cabaran ni belum habis pun lagi & now berusaha gigih untuk habiskan biarpun entah bila*

Sembang pasal tempat makan best dekat Subang Bestari ni I only got one place that I really love so much. Like super duper love!

Its PANDAWA!


This was recommended from Mira, masa awal kerja dulu dia la pot pet pot pet kata makan dekat sini sedap sangat. Kalau sebut Star Avenue mesti dia sebut pasal kedai ni. Ada rezeki waktu lunch tu kitorang berdua pergi lunch dekat sana.

First time makan terus jatuh cinta. Perggghhh!

Jap, tengah terliur masa taip post ni. Hmmm kena singgah la balik ni. *Drooling moreeeeee*

Restoran Pandawa ni ada dua branch je, satu dekat Star Avenue satu lagi dekat Shah Alam but I recommend you guys pergi dekat Star Avenue sebab :

1) Service bagus
2) Tak ramai orang so you can eat with peace
3) Restoran bersih
4) Parking free & bersepah

Plus, I tak pernah jejak dekat Shah Alam punya soooo I tak tahu condition dekat sana macam mana. Is it better or worst but why do I have to take risk since I already got the best in town kan?

When I said restoran bersih, I really mean it. Dapur diorang bersih, cutlery pun bersih, so makan dengan hati yang gembira tanpa keraguan sukma gittew.

Image result for pandawa star avenue

Image result for pandawa star avenue

Menu dia dari dulu sampai sekarang ada banyak ni je. But I just don't care sebab datang Pandawa ni nak makan Lele Penyet dia je. Ayam Penyet & Sate Ayam dia pun terangkat jugak. 

Image result for pandawa star avenue

What I love the most about Lele Penyet dia, isi ikan dia juicy. Terbayang ni pun boleh terliur. Damn nasib tengah pukul 3, kalau pukul 4 dah kemas segala barang. Keriuk2 tu penambah selera, sambal dia sedap. Pedas dia terangkat. Sup pun sedap. Even tauhu & tempe pun perform. Pendek kata semua SEDAP. 



Yang syoknya, kalau nak tambah sambal dengan sup, diorang tak kenakan extra charge pun. Mintak la banyak mana pun. That's why I said service tip top. Tapi kalau kena charge pun, I really don't mind to pay for the sambal. Nyummmmm!

Image result for pandawa star avenue

Minuman dekat sini quite mahal actually so I prefer bawak drinks sendiri je but they don't complaint about it either. That's another reason of why I love this place. Hahaha. 

Dulu sebelum jumpa Pandawa ni suka makan dekat Kg Melayu Subang tapi sekarang dah malas dah sebab sambal dia dah hambar since cili naik harga (jangan tanya bila masa naik, I also don't know). Nak parking pun masalah dekat situ. Belum masuk part ada budak datang mintak duit. Nak makan pun tak selesa sebab panas satu hal lepastu takut purse hilang. Haruslah skeptikal bila mata dia renung tajam purse kau huhu. 

Lepas jumpa Pandawa, makan dekat sini je. Mahal sikit tapi selesa & the service is great, what else I want to complaint about kan? And dia masak pun cepat. So, kalau tengah kebulur memang tak sengsara la kalau datang sini. Try lah, mana tahu jatuh cinta jugak :)

Sunday, 25 June 2017

Nom Nom Nom : Ideaa Station, Bukit Jelutong

A week before Ramadhan, me and my officemate decided to breakfast at Ideaa Station, placed at Bukit Jelutong. Ni idea dari Jalan-Jalan Cari Makan la ni. 





Saja pilih sini sebab :
1) Tak habis explore lagi Bukit Jelutong
2) Sebab masuk JJCM (padahal dah azam dalam diri malas nak layan kedai yang masuk JJCM sebab mostly review sebab based on payment)
3) Sebab orang yang ajak tu belanja.
4) Sebab nak jalan-jalan
5) Habis sebab, jom proceed dengan pot pet?


First time jejak kaki ke sini, terus amazed dengan decoration dia sebab cantik sangat. Tapi Bukit Jelutong kot mesti lah havoc.

Yang bestnya dekat sini, service tip top maybe sebab tak ramai yang tahu pasal restoran ni lagi. I hope service dia maintain tip top. Hewhewhew




I'm not sure on free wifi but if you love to read, here is the best place to crash in. Sebab ada rak buku full with novels & magazines. Kalau member tak layan kau tapi layan hp then books is your option. :)
Tapi kalau tak suka membaca pun, boleh je pergi bergambar dekat luar sebab banyak tempat boleh selfie, wefie, photoshoot, buat video and all that sebab cantik & tak ramai orang. 

                                           




Harga makanan kat sini pun just nce je. Tak mahal sangat pun. & of course lah sedap. For western je lah. Macam haritu  choose mi daging sebab one of special dish dekat restoran ni. 


But ermmm well pahit okay mi daging ni so I not recommend sangat yang ni. Go for westen dish je. 


Like my officemate chose Chicken Parmigiana. Dia punya juicy tu perggghhh and that cheese is so sexy. Sebab makanan kita tak sedap, haruslah cilok makanan dia. Dah lah cilok makanan orang, makan sampai habis pulak tu. Hewhewhewhew what to do, I cannot resist the temptation okay. Serious sedap.

Bill of the day. :)
Rasanya next time nak pergi lagi dekat sini sebab nak try western dish yang lain sebab ada jugak yang menarik minat dalam menu tu tapi sebab perut berkapasiti kecil so kita pilih yang terdaya lah.

And oh, I really love the washroom. Wangi, cantik & bersih, You can even selfie in there. No joke.

Next time you guys pergi Bukit Jelutong, singgah la makan dekat sini okay? ;)