Tuesday, 4 July 2017

Cabaran 25 Hari Blogging #3 : Tempat Makan Best



*Baru teringat cabaran ni belum habis pun lagi & now berusaha gigih untuk habiskan biarpun entah bila*

Sembang pasal tempat makan best dekat Subang Bestari ni I only got one place that I really love so much. Like super duper love!

Its PANDAWA!


This was recommended from Mira, masa awal kerja dulu dia la pot pet pot pet kata makan dekat sini sedap sangat. Kalau sebut Star Avenue mesti dia sebut pasal kedai ni. Ada rezeki waktu lunch tu kitorang berdua pergi lunch dekat sana.

First time makan terus jatuh cinta. Perggghhh!

Jap, tengah terliur masa taip post ni. Hmmm kena singgah la balik ni. *Drooling moreeeeee*

Restoran Pandawa ni ada dua branch je, satu dekat Star Avenue satu lagi dekat Shah Alam but I recommend you guys pergi dekat Star Avenue sebab :

1) Service bagus
2) Tak ramai orang so you can eat with peace
3) Restoran bersih
4) Parking free & bersepah

Plus, I tak pernah jejak dekat Shah Alam punya soooo I tak tahu condition dekat sana macam mana. Is it better or worst but why do I have to take risk since I already got the best in town kan?

When I said restoran bersih, I really mean it. Dapur diorang bersih, cutlery pun bersih, so makan dengan hati yang gembira tanpa keraguan sukma gittew.

Image result for pandawa star avenue

Image result for pandawa star avenue

Menu dia dari dulu sampai sekarang ada banyak ni je. But I just don't care sebab datang Pandawa ni nak makan Lele Penyet dia je. Ayam Penyet & Sate Ayam dia pun terangkat jugak. 

Image result for pandawa star avenue

What I love the most about Lele Penyet dia, isi ikan dia juicy. Terbayang ni pun boleh terliur. Damn nasib tengah pukul 3, kalau pukul 4 dah kemas segala barang. Keriuk2 tu penambah selera, sambal dia sedap. Pedas dia terangkat. Sup pun sedap. Even tauhu & tempe pun perform. Pendek kata semua SEDAP. 



Yang syoknya, kalau nak tambah sambal dengan sup, diorang tak kenakan extra charge pun. Mintak la banyak mana pun. That's why I said service tip top. Tapi kalau kena charge pun, I really don't mind to pay for the sambal. Nyummmmm!

Image result for pandawa star avenue

Minuman dekat sini quite mahal actually so I prefer bawak drinks sendiri je but they don't complaint about it either. That's another reason of why I love this place. Hahaha. 

Dulu sebelum jumpa Pandawa ni suka makan dekat Kg Melayu Subang tapi sekarang dah malas dah sebab sambal dia dah hambar since cili naik harga (jangan tanya bila masa naik, I also don't know). Nak parking pun masalah dekat situ. Belum masuk part ada budak datang mintak duit. Nak makan pun tak selesa sebab panas satu hal lepastu takut purse hilang. Haruslah skeptikal bila mata dia renung tajam purse kau huhu. 

Lepas jumpa Pandawa, makan dekat sini je. Mahal sikit tapi selesa & the service is great, what else I want to complaint about kan? And dia masak pun cepat. So, kalau tengah kebulur memang tak sengsara la kalau datang sini. Try lah, mana tahu jatuh cinta jugak :)

2 comments:

Nour Adieb said...

Nampak hipster 😏 Tapi kalau sodap, harga yang dikenakan tu berbaloi 😉

The Fool said...

Harga boleh tahan..harap rasa sesedap harganya