Monday, 21 August 2017

Nom Nom Nom : Spicy Korean Burger McDonalds

Tak pernah teringin pun nak rasa SKB ni sebab bun dia hitam. Kalau hitam legam warna arang boleh terima lagi tapi warna kelabu berkulat. Hmmmm

Kawan-kawan pun ramai yang kata biasa je rasa dia, pedas pun tak terasa sangat lagi lah rasa macam tak teringin pun nak makan nak pulak masa scroll Twitter ada yang kabo Fanta tu gagal, fries cut tu pun gagal. Dia prefer ambil ala-carte & kebetulan pulak 2 item ni sold out haritu so share dengan Baeyoung je side dish & drink. 

Oh I tried this one because of his recommendation & dia yang belanja so I don't have to regret much if anything happen hewhewhew

*suka makan dengan dia sebab dia tukang perabih so tak wujud istilah rugi ataupun baziaq*

Soooooo, here it is. 

A closer look :

Jangan la tanya kenapa ada seketul bijan dekat permukaan bun tu. 

Rasa burger ni sedap je, pedas pun umpphhh la tapi Baeyoung kata masa dia try dulu tak la sepedas yang ni so I guess its depends on the franchise? 

Tapi tak mampu pun nak habiskan burger ni sebab warna dia ya tuhannnn. Unacceptable. Bila nak masuk mulut je pandang tempat lain. Tak sanggup nak tengok burger tu sebab geli dengan warna dia. 

Penat jugak lah setiap kali nak makan kena convincekan tekak yang tu burger sedap bukannya burger berkulat tapi half je mampu. Bila kepala mula pening, tekak pun dah loya suruh dia je habiskan. Kenot go baq hanggggg. 

Dalam burger ni takde yang special pun cuma dia pedas aras tinggi macam ayam goreng rangup tu. Agak terjongket kening jugak lah bila harga dia exceed RM10 sebab presentation pun hambar. Tak nampak meriah pun. Saiz pun biasa je. Rasa dia pun replaceable sebab rasa dia seakan sama dengan burger yang lain cuma beza dia kepedasan tu je. Itu pun kalau kau nak pedas, tambah je lah sos cili. 

But all in all, rasa dia sedap cuma tu lah, warna dia tu menggagalkan seluruh jiwa raga. Siapa yang tak kisah, happy je lah makan burger ni. Bagi yang senasib dengan Iolls, better cancel your plan to taste this. Nasib tak muntah balik je haritu. T.T

6 comments:

Nisa said...

Actually, saya sendiri pon tak terliur tengok roti burger macam ni. Looks so... full of fungal on top of it. They can make it better than this.

http://panphila.blogspot.my

Nabila Syifa said...

Seram tgk warna itam.haha mcm2 terbayang. Tapi org kata tak rasa tak boleh nak kata. Mana tau sedappp kan...kalau burger tu warna merah lg serammm

hainom OKje said...

Hihi....aduh sedih betul tengok warna dia! Apa motif ye depa buat bun hitam mcm ni?
Hakak tak try lagi....nak try pun mcm ngeri je hihi...

Rabiahtul Adawiyah said...

sedappnya

Siqah Hussin said...

Siqah suka burger ni!! First time makan sampai habis burger MCD termasuk sayur. Hihi. Cuma tue lah, kenapa pilih roti warna hitam ek MCD? Tak kisahlah, asalkan sedap :D

naimah wahab said...

Sekali tengok, memang macam seram jer nak ngap, tapi siapa suka pedas, pejam mata jerlah....hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...