Tuesday, 1 August 2017

Wedding Zarif ♥ Zety

Bila kerja dari Isnin sampai Sabtu memang susah sangat lah nak pergi kenduri kahwin kawan-kawan. Jadi bila ada yang menjemput untuk majlis hari Ahad, memang semangat kemain nak pergi menapak. Macam diorang berdua ni lah. Bercinta dari sem 1 masa diploma lagi. Sampai sekarang bertahan sampai ke jinjang pelamin. Awwww ♥♥♥


Plan asal nak pergi dengan adik je tapi tak sangka pulak member nak join. The more the merrier lah tapi tak lah ramai sangat pun. Dua orang je pun. Bedah & Jemah. Settle pickup dua2 dekat MRT, bergerak lah ke Dewan Banquet Astana Cyberjaya. Thank God tak sesat sebab kawasan baru plus jarang menapak ke Putrajaya/Cyberjaya. 

Sampai je sana jumpa dengan budak kecik cenonet lari kejar ayah dia. Macam kenal. Bila tengok mak dia, patutlah macam kenal. Anak Jira rupanya. Muka copy paste mak dia. Sembang kejap terus bergambar. Entah bila pulak nak jumpa lagi entah. 


Actually kitorang dah lambat sampai sebab tunggu Jemah habis kelas swimming, tunggu tren lagi ya tuhannn sampai la dekat dewan tu pukul 3. Kucar-kacir cari makanan sebab memasing lapar. Tak pandang kiri kanan dah. 

Lepas dah habis makan, haruslah bergambar dengan pengantin. Memasing jenis kaki bergambar pulak. Memang penuh lah memory phone cerita dia. 


 

Happy tau datang wedding diorang ni sebab meriah dengan bunga. Nak bergambar dekat mana, kau pilih je. Sebab dah hujung majlis, orang pun tak ramai so kau nak posing acah model jalanan pun takde orang kisah. Masa tu berhenti bergambar pun sebab memasing tak solat Zohor lagi. Kalau tak, entah pukul berapa reti sedar diri ingat jalan pulang. 

Lagi satu benda yang bestnya, bersepah dapat goodies mementang lah orang dah takde tapi goodies bersepah lagi, sampai tak cukup tangan nak pegang haaa. Happy betul dapat makanan bebanyak. 


Semoga perkahwinan Zety & Zarif kekal sampai syurga. Dapat anak yang comel, cerdik & baik hati macam korang berdua. Terima kasih layan kitorang walaupun penat kesana kemari. 

Done with Z♥Z! K, turn siapa pulak lepas ni? ;)

3 comments:

Cik Ash said...

Selamat pengantin baru buat kedua-dua pasangan

Mrs Pip said...

congrats!

adianiez AIDA said...

moga berkekalan kpd pengantin, hingga ke jannah.
aida sgt suka gi wedding ceremony.
gudis nyer. makanan nyer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...